06/14/2010

Suurplas - restaurant

Een van mijn oude studiegenoten treedt weldra in het huwelijksbootje zoals ze dat zeggen. Alle hens aan dek dus en met een bescheiden aantal mannen trokken we richting Roeselare, waar de gelukkig aldus zijn woonplaats koos. De organiserende maat van dienst had het goed geregeld. Eerst lekker tafelen in de Suurplas. Een deftig restaurantje op het Polenplein. Onze gereserveerde tafel stond al gedekt en de eigenares vroeg of ze al mocht beginnen met opdienen. Wij hadden de tapaschotel besteld: 27 euro per persoon zonder dranken. Deze menu is pas verkrijgbaar vanaf twee personen, per tafel en per reservatie. Wat je daarvoor krijgt is Belgische tapas, geen Spaanse of Baskische of andere mediterrane hapjes, maar kleine gerechtjes, verfijnd bereid en vrij lekker. Ik verwacht voor die prijs echt niet minder. Als appetizer werd een schotel met voor elk een ciabatta met tapade tricolore voorgeschoteld. In twee happen was dat binnen gespeeld en smaakte naar meer. Als voorgerechtje kregen we nog ee koud hapje, zijnde slaatje met gerookte eendeborstsnipper, gevolg door carpaccio van tonijn met parmesaanse vlokken. De drie flinterdunne tonijnschelletjes wogen amper tien gram tesamen en vond ik wel wat weinig. Hel lekkere frisse bereiding daar niet van. Het eerste warme hapje was een bisque met scampi spies: een slok of twee soep met een scampi op een spies.
Daarna volgde een tiptop gebakken sint-jacobsvrucht met een mousseline met prei. Aan mousseline ben ik niet zo, zeker niet als ze te boterig smaakt (lol, het is een boetersaus) en dan kregen we een a point gebakken kalfstournedosmet graanmosterd en knolselder. Ook dat vond ik vrij lekker. Het dessert bestond uit een heerlijk taartje fondant-ganache met een kloef slagroom.
Inclusief wijnen klokte de rekening voor 7 personen af op een ruime 260 euro wat eigenlijk wel mee viel, maar niet goedkoop te noemen is.De service is vlot, de wachttijden zijn niet lang en de vriendelijke bediening en ruim interieur maken het wel een plaats om terug te komen.

Daarna trokekn we richting de snooker-poolbar The Bull Pool café, waar we in en knus achterkamertje een enorm veelzijdige entertainende, whiskeydegustatie kregen van de eigenaar. Iedere degustatie pakt hij anders aan en hij laat de proever zelf oordelen over smaken , terwijl hij met plezier toelichting geeft bij het distillatieproces en andere.

09:00 Posted by Jeronimo in Algemeen | Permalink | Comments (0) | Tags: suurplas, tapas, the bull pool cafe, roeselare | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

The comments are closed.