08/14/2010

Peru - the First days Aftermath

PachacamacHuaca Pucllana
las ballestas islandsbirds of the pacific
En toen waren we terug thuis. Het is vreemd hoe snel dat in feite went. Altijd een blij weerzien met de familie, het uitdelen van de kadootjes. Bijna meteen bekeken we de foto's op de nieuwe blu-rayspeler van mijn pa waar je rechtstreeks een fotokaart of usb-stick kon inpluggen. De foto's op de breedbeeldflatscreen waren uitstekend. Blijkbaar past de tv automatisch kleuren en contrast aan tot een prachtig beeld. Op mijn pc bleek dat ik alle foto's toch beter nog eens door lightroom joeg, wat me op een avond in enkele uren lukte.
Herinneringen aan een zopas gemaakte reis leken opeens in feite al voltooid verleden tijd. Soms zelfs wat meewoed bij het zien van bepaalde beelden. Soms zit het me ook niet echt mee. Ziek zijn op de totaal verkeerde moment blijkbaar; Zo kun je het eigenlijk amper verzinnen. Maar goed, het was fun. Weer een stuk van de wereld gezien. Het kriebelt alweer om er opnieuw van door te gaan. En daar zit het me wel mee. Ik was al vol jaloezie aan het browsen in de tientallen foto's van mijn vrienden en contacten op flickr die naar de verschillende Nederlandse en Duitse Gothicfestivals waren geweest. Mijn Corsica-en festivalgenoten nodigden me met de weerlicht uit om eind augustus in een chalet in Dardennen op everzwijnen te jagen. In elk geval zal de jacht op everzwijnen waarschijnlijk beter meevallen dan de jacht op vrouwen die steeds vruchteloos blijkt te zijn. Bovendien kwam daar opeens het werk weer bovenop. Ze hebben de gewoonte om heel mijn buro vol te stapelen. Willen ze een statement maken?
Ik smeet alles op de grond, trieerde den brol van den dringende brol van de interessante zaken om op te volgen en begon er aan. Een ontplofte mailbox die uiteindelijk wel nog meeviel. Dit keer werd er toch eens iets opgelost tijdens mijn afwezigheid zonder dat ze mij daar effectief voor nodig hadden. Leuk!
En ja hoor binnen de kortste keren was ik weer mee in den draai. Hoe snel dat allemaal ook gaat en ik dacht terug aan de huilende wind die in mijn gezicht sneed tijdens d tocht naar de Ballestas Islands. Ik dacht terug aan haar frisse adem die in mijn longen blies. De zoete smaak van de zeelucht die langs mijn lippen likte.
En toen vloekte ik weer op de koffie. Zo slap rioolwater. Al was ik slechter gewend daar in Peru.
Ik kon de uitnodiging niet afslaan om eens naar 't zeetje te gaan vrijdagavond. Paulusfeesten in de marginaalste stad van Vlaanderen. oostende aan zee. Wederom leek het plannetje niet echt te kloppen of ik reed weer mis waardoor ik bestemmelinge moest opbellen om me online te gidsen vanwaar ze dacht dat ik zat naar waar ik zijn moest. Dat lukte wonderwel. The outskirts van Oostende zitten dan wel niet zo logisch in mekaar, "langs het water rijden", met wat gezond verstand en deskundige leiding kom je er wel.


The Aliens have landedParacas


We genoten van het lange wachten op os eten in 't Zeezotje, een aanrader, heerlijke tomaatgarnaal. Alhoewel het enige heerlijke er aan is da the vers is. wat kun je er anders aan verknoeien. Het smaakte. Het was gezellig.
Op naar het volkse plein waar DJ Philippe Geubels en de Foute Ronnies hun opwachting maakten met alle foute hits uit de jaren 90. Ambiance. Zeker toen een dansende non volop meedeed op het podium met "ik wil je" van de Kreuners. Rond 1u vond ik het voldoende. De rit naar Gent verliep in het donker. de gas opendraaien. Remmen omdat de voorligger opeens door een mistbank reed. Optrekken. De amper zichtbare witte lijnen van de wegmarkering schoten langs mijn bolide voorbij als flitsende herinneringflarden aan vage tijden die misschien nooit waren geweest, enkel in mijn gedachten of dromen. Wie zal het zeggen.
Mister sandman entered the room...

Viviendo - supermarketchica folkloríca

11:16 Posted by Jeronimo in peru, Vrije tijd | Permalink | Comments (1) | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

Comments

Thuiskomen... 't is niet altijd een feest!

Posted by: Tarkus | 08/17/2010

The comments are closed.