08/17/2010

Sweet Summerbreeze

LlamasAlpaca

Na een ruime week terug in Belgenland te zijn en kennis te hebben gemaakt met wat het dagelijkse leven hier aan ongemakken met zich meebrengt zoals daar zijn het oude vertrouwde dat meteen na enkele seconden al weer went zodat je reis al meteen tot de herinnering verdrongen wordt, het zwarte gat dat je tracht te negeren , maar op de een of andere manier denk je toch dat je je in feite aan het vervelen bent, de regeringsvorming die me hoe langer hoe meer tegen steekt, de regen die welkom is, maar ook eigenlijk niet, de vrienden die je eigenlijk meer mist dan je beseft, het ontbreken aan uitdaging waar je dan maar iets op tracht te vinden. Het zwarte gat opvullen moet nog komen. Ik kan me niet echt warm maken voor de weinige festivals die er nog zijn. Ook al omdat er weer niemand gaat die ik ken, of die hebben zich toch nog niet meteen kenbaar gemaakt. Zo zijn er Deerlijcke Folk, dit weekend, naar Leonard Cohen in Gent ga ik als fotograaf, de accreditatie werd door sony music goedgekeurd, maar ik moet iets ondertekenen en mag de foto's amper gebruiken en slechts tijdens het eerste nummer van 5 minuten mag er getrokken worden. I can live with that. Gentblogt, de beste stadsblog van Vlaanderen, waar ik vooralsnog steeds redacteur van ben, maar een beetje op mijn honger zit qua schrijfmateriaal en dergelijke, is verhuisd naar snellere servers en betere service: openminds. Test u hetzelf ook?

childrenChivay


Ik was bezig met vertellen dat het sociaal leven dient te worden opgepikt en ja hoor vrijdagavond zakte ik af naar Oostende. Omdat mijn kaartje niet helemaal juist was of dat ik een beetje anders was gereden moest ik de bestemmelinge van dienst me per telefoon begeleiden naar haar woonst. 2.5 years have past ever since. Leuk weerzien, dikke vette ambiance op de paulusfeesten in Oostende, ik had er zin in, DJ Philippe Geubels en de Foute Ronnies met allemaal songs uit begin de jaren negentig. Het deed deugd weer in de ambiance te komen.
De volgende dag hing ik in de zetel bij twee malle doggies en hun baasjes wegens een regenbui, het uitlaten der doggies was gelukkig redelijk droog gebleven. Die avond trok ik naar de studioskoop voor Inception. I was not impressed. Misschien omdat ik niet veel boodschap had op dat moment aan dat soort actiefilm.
Pepijntje mijn klein neefje maakte mijn dag weer goed bij de meme en even binnenspringen bij de broer en zijn lief viel ook goed mee.
Heule city, net boven Kortrijk, is trouwens een internationale meetingplace voor expats. De nicht uit Nigeria is al ettelijke weken op vakantie in België en ook enkele nichtjes uit Nederland waren een tour de flandres bij de familie aan het doen, een uitgelezen kans om eens allemaal tesamen te komen. Café Dudu was the place to be om eens lekker bij te klappen. Heerlijk. Gezellig.
Even zien wat ik dit weekend allemaal ga doen, of deze week. Tips welkom!

la virgen del carmenDevilTemple of the Sun

En in feite, hoe leggen we het uit aan de gewone pakistaan dat de wereld geen zak geeft om wat er met hen en miljoenen (bijna niet te vatten!) gebeurt door die watersnood. Want in de media komt Pakistan toch maar negatief over, dus moeten we ze niet helpen. Laat ze maar stikken.
Ik besef, dat het me ook onverschillig lijkt te houden, en net dat maakt dat ik eigenlijk een heel wrang gevoel heb. Mijn geweten sussen door gewoon enkele tientallen euro te doneren, is geen oplossing.
Hoe ik mijn steentje aan een betere wereld kan bijdragen, daar heb ik nog steeds geen antwoord op.

20:04 Posted by Jeronimo in Vrije tijd | Permalink | Comments (1) | Tags: familie, sociaal | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

Comments

Ha, ik was er net niet toen Geubels zijn ding deed. Heb daar nogal negatieve commentaar over gehoord. Gisteren zakte ik dan wel af naar de Paulusfeesten voor alweer eens een laatste avond.

Lijkt mij alsof je serieus in dat gat zit, kruip er maar terug uit!

Posted by: pieterbie | 08/18/2010

The comments are closed.