08/31/2010

La Route des Champignons

Our houseHerenhoeve


Het deed enorm deugd er dit weekend eventjes op uit te trekken naar de Ardennen. Mijn festivalmakkers die de zomerfestivals zonder mij hadden moeten doorbrengen, konden ook nog geen punt zetten achter de zomer en stelden voor om in een chalet ener zijner het weekend door te brengen. Fridaynight overuurtjes geklopt en hup de trein naar Halle genomen alwader ik werd opgepikt om dan verder door regen en wind en bos in Barvaux aan te komen, ons te installeren in het knusse chaletje en dan in Durbuy ergens te gaan eten waar we enkel van de vleeskaart konden eten en niet van de menu-kaart en war de bediening in feite op niets trok en waar niet al te luide Hollanders zich toch lieten opmerken en een stinkende sigarenrook verspreidden, die de stinkende mosselgeur van een paar tafeltjes verder nauwelijks kon verdringen. Edoch, ondanks de vrees, werd de mixed grill ons a point geserveerd. Het smaakte, al waren de frieten denk ik al drie keer gebakken. Krokant kreeg een nieuwe dimensie.
In de Ardennen is het om te wandelen, en aangezien onze compagnons hadden afgezegd voor de vrijdag en pas de zaterdagochtend zouden toekomen, hielden wij ons onledig die nacht met het filosoferen over liefde en welzijn en bitches en vrouwen en meisjes. De volgende morgen kregen we in de plaatselijke carrefour de oproep dat ze het gevonden hadden maar dat er blijkbaar niemand was. Nee, dat klopte, we zaten in de winkel. Na een uitgebreid ontbijt konden we er de komende uren tegen en gingen we op pad.
Veel wild zagen we niet. Tientallen soorten paddenstoelen wel. of is het paddestoelen? Ik heb nog nooit een pad zitten zitten op dat soort stoel. We hielden ons onledig met het fotograferen van al dat moois der natuur.
Een tussenstop met heerlijk pannenkoek, die ik na mijn half stokbrood en worst nog eens door mijn strot werkte, bereidde ons voor op een laatste wandeling dat ons langs een velraten kasteel bracht bij een vakantie domein vol staancaravans waar het plaatselijk barbecuefeest aan de gang was en een ander domein van het rode kruis dat blijkbaar vol illegalen was volgestouwd, daar midden in de vredige bossen, waar we plots het eerste hert van ons verblijf spotten midden in de laatste avondzonnenstralen. Heerlijk om te zien. Het ging er als de weerlicht vandoor natuurlijk. Net voor de bui waren we aan onze auto met panoramisch dak, en hielden we verschillende keren halt om de regenboog te trekken.
Het op voorhand door mijn makkers klaar gemaakte stoofpotje met een gouden carolus grand cru smaakte voortreffelijk. Cheers!
ArdennenMister Sheep
EekhoorntjesbroodMush in the room
PaddestoelElfenbank
zwamveel gezwam10:38 Posted by Jeronimo in Vrije tijd | Permalink | Comments (0) | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

The comments are closed.