08/31/2010

La Route des Champignons

Our houseHerenhoeve


Het deed enorm deugd er dit weekend eventjes op uit te trekken naar de Ardennen. Mijn festivalmakkers die de zomerfestivals zonder mij hadden moeten doorbrengen, konden ook nog geen punt zetten achter de zomer en stelden voor om in een chalet ener zijner het weekend door te brengen. Fridaynight overuurtjes geklopt en hup de trein naar Halle genomen alwader ik werd opgepikt om dan verder door regen en wind en bos in Barvaux aan te komen, ons te installeren in het knusse chaletje en dan in Durbuy ergens te gaan eten waar we enkel van de vleeskaart konden eten en niet van de menu-kaart en war de bediening in feite op niets trok en waar niet al te luide Hollanders zich toch lieten opmerken en een stinkende sigarenrook verspreidden, die de stinkende mosselgeur van een paar tafeltjes verder nauwelijks kon verdringen. Edoch, ondanks de vrees, werd de mixed grill ons a point geserveerd. Het smaakte, al waren de frieten denk ik al drie keer gebakken. Krokant kreeg een nieuwe dimensie.
In de Ardennen is het om te wandelen, en aangezien onze compagnons hadden afgezegd voor de vrijdag en pas de zaterdagochtend zouden toekomen, hielden wij ons onledig die nacht met het filosoferen over liefde en welzijn en bitches en vrouwen en meisjes. De volgende morgen kregen we in de plaatselijke carrefour de oproep dat ze het gevonden hadden maar dat er blijkbaar niemand was. Nee, dat klopte, we zaten in de winkel. Na een uitgebreid ontbijt konden we er de komende uren tegen en gingen we op pad.
Veel wild zagen we niet. Tientallen soorten paddenstoelen wel. of is het paddestoelen? Ik heb nog nooit een pad zitten zitten op dat soort stoel. We hielden ons onledig met het fotograferen van al dat moois der natuur.
Een tussenstop met heerlijk pannenkoek, die ik na mijn half stokbrood en worst nog eens door mijn strot werkte, bereidde ons voor op een laatste wandeling dat ons langs een velraten kasteel bracht bij een vakantie domein vol staancaravans waar het plaatselijk barbecuefeest aan de gang was en een ander domein van het rode kruis dat blijkbaar vol illegalen was volgestouwd, daar midden in de vredige bossen, waar we plots het eerste hert van ons verblijf spotten midden in de laatste avondzonnenstralen. Heerlijk om te zien. Het ging er als de weerlicht vandoor natuurlijk. Net voor de bui waren we aan onze auto met panoramisch dak, en hielden we verschillende keren halt om de regenboog te trekken.
Het op voorhand door mijn makkers klaar gemaakte stoofpotje met een gouden carolus grand cru smaakte voortreffelijk. Cheers!
ArdennenMister Sheep
EekhoorntjesbroodMush in the room
PaddestoelElfenbank
zwamveel gezwam10:38 Posted by Jeronimo in Vrije tijd | Permalink | Comments (0) | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

08/26/2010

The Ghost and the Machine

Machu PicchuQ'enko


Deze week hebben we veel aan mekaar. We zien mekaar meer. Toevaligheden van het lot die in feite niet zo toevallig zijn. Wat ook geen toeval is dat ik constant problemen heb met trein en ander vervoer. Vertragingen en enorme files op de E17, zeker als de uitrit Gent ook nog eens afgezet is, zorgen voor geklop op het stuur en geschreeuw achter het stuur. Een mens moet zich na een werkdag ook eens kunne afreageren. Maar het weerzien is aangenaam. En leuk is te weten dat de toestand naar goed evalueert. Al zal alles enorm veel tijd in beslag nemen en mogen we ook niet vergeten dat de omgeving ook de dingen zijn tijd moet laten nemen. Maar we komen er wel allemaal.
Ik zag daarnet prachtige spookdiertjes op de Filippijnen. Een bestemming waar ik enkele dagen geleden al eens reizen naar zocht, maar verder dan luxereizen vond ik gelijk niets avontuurlijks, het moet toch denk ik enorm interessant zijn om van eiland naar eiland te hoppen. In 2011 zal ik denk ik qua reizen weer richting Zuid-Oost-Azië trekken, of ja ik heb ook een mail gestuurd naar een maat om even de Ex-USSR te bezoeken. Oezbekistan, Kirgizië, schitterende natuur ginder. Er staat nog zoveel op mijn verlanglijstje.
Van bepaalde zaken zou ik echt eens werk moeten maken. Ietsje socialer zijn bijvoorbeeld. De omstandigheden en gebeurtenissen van de laatste maanden en weken hebben me een beetje afgezonderd. Verder moet ik ook eens dat doen en dit.
Openstellen.
Ramen en deuren, nu het niet meer regent kan de drukkende warmte hier even ontspannen. Harten, geesten.
Laat alles er maar in. Who will enter?
Aguas CalientesOllantaytamboon the horse

22:11 Posted by Jeronimo | Permalink | Comments (1) | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

08/24/2010

Grote en kleine bergen verzetten

Machu Picchu


Sunrise over machu Picchu.
Wel de moeite. We bekeken het ook eens van de andere kant, namelijk vanop de top van de berg die je altijd op die klassieke foto's ziet. Er zijn maar 400 tickets om de Huayna Picchu te beklimmen langs de steile trapjes, voor geoefende wandelaars durut de tocht 45 minuten. de trage mensen doen er rap het dubbele over. Ik deed er samen met Koen 20 minuten over, Koen 23 tot het eerste level, de top lag nog een 7-tal minuten hoger maar er was teveel volk.
Het was de inspanning meer dan waard.

View on Machu PicchuAguas Calientes


Gisteren trouwens nog lekker gaan eten in de sleepstraat met de Brussels connections. We hebben zo enkele keren per jaar een meeting in Gent, meestal op 15 november. Wegnes wij dan als enige een vrije dag hebben. Maar ik ben die periode de laatste jaren altijd op reis. Nu niet. Culinaire vrwennerij, daar zor gik altijd voor. Het is niet altid makkelijk altijd originele leuke restaurantjes uit te kiezen of gewoon te vinden. Na het vegetarische avontuur in de Kommkommertijd en een onvoldane maat, besloten we dat niet meer te doen. Vlees dus. Pasta, kon ook maar ik wist niets origineels zijn dat open was. Er reden verdikke geen trams meer richting station dus zijn we van korenmarkt tot het station gewandeld, mits tussen stop in Brasserie Midi wegens vermoedelijke tram te pakken aan oud justitiepaleis, quod non, miljaarde. Een noodzakelijke tussenstop in een van de niet gesloten dixies langs de talrijke wegenwerken in de Kortrijksepoortstraat en dan nog een stop in "the Rambler" wegens nu wel wat te vroeg in de statie, konden we de nacht in.
Ik heb niets te vertellen eigenlijk, maar ja ne mens moet hier af en toe eens iets posten.
Al wat leeft en beleefd wordt is eigenlijk persoonlijk de laatste dagen, maar je weet me te vinden als je 't moet weten.
Of er van deel wilt uitmaken. :-)

10:56 Posted by Jeronimo | Permalink | Comments (2) | Tags: machu picchu | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

08/22/2010

Leonard Cohen omarmt Gent

my review as published on gentblogt.be

Er heerste een aangename gezelligheid op het langzaam vol lopende Sint-Pietersplein vrijdagavond. De avondzon scheen ontspannen met haar warme gloed op de Sint-Pieterskerk. Terwijl ze langzaam achter de gevels verdween en plaats maakte voor de ster van de avond, Leonard Cohen, stond ik paraat op de eerste rij om mijn 5 minuten fototoestemming ten volle te benutten.

Leonard CohenLeonard Cohen


Lala, lalalalalala, weerklonk door de speakers en met een warm applaus verwelkomde de Canadese singer-songwriter ons met Dance me to your beauty with a burning violin, Dance me through the panic 'til I'm gathered safely in, Lift me like an olive branch and be my homeward dove, Dance me to the end of love.

Een prachtopenener die compleet verhaalt waar Cohen en zijn liedjes voor staan.

We werden verwend en omarmd door een hele set vol prachtige songs. Leonard bezingt de liefde, niet zomaar de liefde. De liefde is zijn muze. De liefde voor een vrouw en vooral de liefde voor die vrouw zelf, niet het jonge speelse meisje, maar een echte vrouw. Een vrouw die liefde geeft, gaf of gewoon die onbeantwoorde liefde die een man tot waanzin drijft. Verlaten liefde, hem achterlatend in een melancholie die zijn leegte moet vullen. Everybody knows, There ain't no cure for love. Dat weten we allemaal.


Leonard CohenLeonard Cohen


Maar Cohen geeft de moed niet op en wil zichzelf opofferen. Het wondermooie Boogie Street liet de vocalen over aan de fantastische stem van Sharon Robinson.

If you want a lover
Ill do anything you ask me to
And if you want another kind of love
Ill wear a mask for you
If you want a partner
Take my hand
Or if you want to strike me down in anger
Here I stand
Cohen is the man


Cohen geeft zich doorheen de jaren omringd door virtuoze muzikanten en zangeressen. De jazzy sounds van Dino Soldo pakten, Javier Mas imponeerde met zijn saudade-klanken, de warme en hoge timbres van de Webb Sisters en Sharon Robinson gaven de songs dat tikje pittigheid. Ieder woord geloof je. Iedere noot doordringt je. Elke song pakt je.

Op die leeftijd hoeft Cohen niet meer te bewijzen wat voor kanjer hij is. Relaxed ontspannen treedt hij op. Het is niettemin een geoliede machine en ieder woord en beweging is vooraf ingestudeerd en toch lijkt het allemaal spontaan te groeien right on stage.

Leonard CohenLeonard Cohen

Leonard CohenLeonard CohenWe took this Waltz, genoten van een knappe versie van Halleluja en met pijn in het hart ondergingen we met een staande ovatie the Closing Time.

I loved you for your beauty
but that doesn't make a fool of me:
you were in it for your beauty too
and I loved you for your body
there's a voice that sounds like God to me
declaring, declaring, declaring that your body's really you
And I loved you when our love was blessed
and I love you now there's nothing left
but sorrow and a sense of overtime
and I missed you since the place got wrecked
And I just don't care what happens next
looks like freedom but it feels like death
it's something in between, I guess
it's CLOSING TIME


Leonard danste met ons door de nacht, doorheen liefde en rouw, hoop en verlies voor ruim drie uur en verliet ons na een uitbundig afscheid met een warm gevoel.


Band:
- Leonard Cohen: vocals
- Roscoe Beck: bass, background vocals
- Rafael Bernardo Gayol: drums and percussion
- Neil Larson: keyboards
- Javier Mas: all kinds of strings
- Bob Metzger: guitars
- Sharon Robinson: vocals
- Dino Soldo: wind instruments
- Charley Webb: vocals
- Hattie Webb: vocals and harp


all pictures and review I have taken and written for gentblogt.be exclusively. All rights reserved. Copyright laws of Belgium/Europe applicable.

08:50 Posted by Jeronimo in Muziek | Permalink | Comments (3) | Tags: leonard cohen, sint-pietersplein, ghent, gent, concert, gig, the webb sisters, sharon robinson | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

08/21/2010

Take this Waltz & Dance me to the End of Love

parada de autobusThe leaving for Peru


Reizen is wachten, op de bus in de woestijn of in de luchthaven...

Ondertussen is het wachten in het leven hier ook al goed bezig. Godot bestaat niet. We trekken er zelf maar op uit dan. Geen boombalfestival dus voor mij omdat ik naar de D'ardennen ga met mijn festivalgenoten die ik enkel maar schijn te zien op reis in plaats van op festivals het jaar des heren 2010. Niettemin beleefde ik gisteren het concert van het jaar. Leonard Cohen. Mijn review volgt op gentblogt.
Vanavond Lierke plezierke bij de een of anderen die momenteel kreupel is, veel stappen zetten gaan we ook niet doen denk ik.
Is het zomer of is het herfst? Er zijn alvast enorm veel spinnen en uiterst agressieve muggen. We genieten.


Leonard Cohen

Leonard Cohen pictures taken for gentblogt exclusively!

13:25 Posted by Jeronimo in Muziek, peru | Permalink | Comments (0) | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

08/19/2010

Inception (2010)
Christopher Nolan kennen we van de intelligente batmanfilm The Dark Knight (2008). Leonardo Dicaprio liet Martin Scorsese even voor wat hij is en ging met Nolan in zee voor Inception (2010). Een waarschijnlijk knappe combinatie die waarschijnlijk een even knappe film moest afleveren dacht ik en ik liet me dus overhalen door mijn kompanen om naar de studioskoop te trekken. Zaal 1 van de studioskoop lijkt ferm vernieuwd, een mooi nieuw plat strak scherm en ik vermoed ook nieuwe zetels of aankleding. Ik nestelde me vol verwachting in de zetel.
Wooops. Wat is me dat allemaal. Even de ogen wrijven. We worden wakker in een andere setting, knipper met de ogen. Weer een andere setting, nee het is de vorige. Ok, de aandacht even vasthouden. De film springt van de hak op de tak maar algauw heb je door dat DiCaprio en zijn kompanen rare dingen uitvoeren met de mensen hun dromen, of liever in de mensen hun dromen. Ze stelen daar ideeën. Maar sommigen hebben hun onderbewustzijn getraind en bewapend. En dat zorgt natuurlijk voor narigheden. Vooral als ook herinneringen van de personages roet in het eten komen strooien. Wakker worden is dan de boodschap. Genoeg elementen dus om het de kijker niet makkelijk te maken en om de film ook wat meer diepgang te geven en een deftig verhaal uit te werken. Al bij al is het vrij makkelijk te volgen. Voor deze film moet je je even laten gaan. Niet te diep nadenken en gewoon genieten. Want om in een droom een personage te doen dromen om dan in die droom ook nog eens kattenkwaad uit te halen, daar sta je beter niet bij stil.
inception_001.jpginception_002.jpg
Maar laat ik het eerst een beetje hebben over het verhaal. Cobb (Leonardo DiCaprio) is een expert in het extraheren van gedachten uit het onderbewustzijn van mensen. Dit is het best te doen als die mens in kwestie slaapt. Ook de tijd in een droom vliegt vooruit, waardoor ze in 5 minuten in de werkelijkheid, al snel enkele uren hebben in de droom om hun opdracht te vervullen. Maar dan wordt Cobb gevraagd om in plaats van een idee te stelen, een idee te planten. Inception. Hij moet dat idee in de erfgenaam van een energiemagnaat planten. Cobb twijfelt, maar omdat de opdrachtgever hem zijn leven bij zijn kinderen kan teruggeven, waardoor hij niet langer onder moet duiken, stemt hij in. Hij verzamelt een knap team van experts rond hem, waarvan de leuke verschijning van Ellen Page als Ariadne een mooie afwisseling brengt in dit verhaal van actie en snelheid. Het is niet alleen moeilijk voor de kijker om droom en werkelijkheid uit mekaar te houden. Blijkbaar worstelt ook Cobb daar mee en draagt hij een geheim met zich mee dat de hele opdracht kan hypothekeren. Gelukkig houdt Ariadne haar jonge frisse hoofdje koel.
Nolan weet de spanning wel op te bouwen. Toch mis ik iets in de film. Diepgang, of gewoon iets dat me overtuigt. We leren Cobb zijn geheim langzaam maar zeker kennen. Ook naarmate ze steeds dieper in de dromen verzeild geraken en het steeds moeilijker wordt te ontsnappen. Maar Inception is en blijft een kat-en muisspel tegen de tijd. Allemaal leuk en spannend en vooral ontspannend.
Ik liep niet wild van de film. Hersenloos zaterdagavondvertier, zonder popcorn weliswaar, maar niettemin leuk. Vooral de cast is een pluspunt want met onbekende acteurs zou dit toch niet hetzelfde zijn geweest.


***Related Posts***30/07/10: Dave's Inception review


10/06/10: Hallucinerende Inception banners22/09/09: Christopher Nolan maakt hedendaagse SF-actie thriller13:39 Posted by Jeronimo in film | Permalink | Comments (0) | Tags: inception, christopher nolan, leonardo dicaprio, ellen page | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

08/17/2010

Sweet Summerbreeze

LlamasAlpaca

Na een ruime week terug in Belgenland te zijn en kennis te hebben gemaakt met wat het dagelijkse leven hier aan ongemakken met zich meebrengt zoals daar zijn het oude vertrouwde dat meteen na enkele seconden al weer went zodat je reis al meteen tot de herinnering verdrongen wordt, het zwarte gat dat je tracht te negeren , maar op de een of andere manier denk je toch dat je je in feite aan het vervelen bent, de regeringsvorming die me hoe langer hoe meer tegen steekt, de regen die welkom is, maar ook eigenlijk niet, de vrienden die je eigenlijk meer mist dan je beseft, het ontbreken aan uitdaging waar je dan maar iets op tracht te vinden. Het zwarte gat opvullen moet nog komen. Ik kan me niet echt warm maken voor de weinige festivals die er nog zijn. Ook al omdat er weer niemand gaat die ik ken, of die hebben zich toch nog niet meteen kenbaar gemaakt. Zo zijn er Deerlijcke Folk, dit weekend, naar Leonard Cohen in Gent ga ik als fotograaf, de accreditatie werd door sony music goedgekeurd, maar ik moet iets ondertekenen en mag de foto's amper gebruiken en slechts tijdens het eerste nummer van 5 minuten mag er getrokken worden. I can live with that. Gentblogt, de beste stadsblog van Vlaanderen, waar ik vooralsnog steeds redacteur van ben, maar een beetje op mijn honger zit qua schrijfmateriaal en dergelijke, is verhuisd naar snellere servers en betere service: openminds. Test u hetzelf ook?

childrenChivay


Ik was bezig met vertellen dat het sociaal leven dient te worden opgepikt en ja hoor vrijdagavond zakte ik af naar Oostende. Omdat mijn kaartje niet helemaal juist was of dat ik een beetje anders was gereden moest ik de bestemmelinge van dienst me per telefoon begeleiden naar haar woonst. 2.5 years have past ever since. Leuk weerzien, dikke vette ambiance op de paulusfeesten in Oostende, ik had er zin in, DJ Philippe Geubels en de Foute Ronnies met allemaal songs uit begin de jaren negentig. Het deed deugd weer in de ambiance te komen.
De volgende dag hing ik in de zetel bij twee malle doggies en hun baasjes wegens een regenbui, het uitlaten der doggies was gelukkig redelijk droog gebleven. Die avond trok ik naar de studioskoop voor Inception. I was not impressed. Misschien omdat ik niet veel boodschap had op dat moment aan dat soort actiefilm.
Pepijntje mijn klein neefje maakte mijn dag weer goed bij de meme en even binnenspringen bij de broer en zijn lief viel ook goed mee.
Heule city, net boven Kortrijk, is trouwens een internationale meetingplace voor expats. De nicht uit Nigeria is al ettelijke weken op vakantie in België en ook enkele nichtjes uit Nederland waren een tour de flandres bij de familie aan het doen, een uitgelezen kans om eens allemaal tesamen te komen. Café Dudu was the place to be om eens lekker bij te klappen. Heerlijk. Gezellig.
Even zien wat ik dit weekend allemaal ga doen, of deze week. Tips welkom!

la virgen del carmenDevilTemple of the Sun

En in feite, hoe leggen we het uit aan de gewone pakistaan dat de wereld geen zak geeft om wat er met hen en miljoenen (bijna niet te vatten!) gebeurt door die watersnood. Want in de media komt Pakistan toch maar negatief over, dus moeten we ze niet helpen. Laat ze maar stikken.
Ik besef, dat het me ook onverschillig lijkt te houden, en net dat maakt dat ik eigenlijk een heel wrang gevoel heb. Mijn geweten sussen door gewoon enkele tientallen euro te doneren, is geen oplossing.
Hoe ik mijn steentje aan een betere wereld kan bijdragen, daar heb ik nog steeds geen antwoord op.

20:04 Posted by Jeronimo in Vrije tijd | Permalink | Comments (1) | Tags: familie, sociaal | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

08/15/2010

The Aliens have Landed

Nasca lines - the astronaut


The picture above features "the astronaut"... a design figure drawn in the ground on the hillside in de Nasca-desert (Pampa de San José) by the pre-inca culture of Nasca. Nobody knows the mystery of these lines... How did they drawn them...what technique and why? Maria Reiche, a German who escaped Nazi-Germany spent her whole life (1946 - 1998) discovering them and unveiling parts of their mystery. Were the lines an astronomical calender? Was it designed to help organize planting and harvesting? Do the lines connect sacred places , are they pathways leading to sacred places, the sources of underground water in the desert? Do they predict the coming of rains?
Well, i think the astronaut is a really strange one...he's not like the other lines, if you look at the spider, kolibri, brid...the astronaut is WAVING. Towards the heavens. So, my theory: he's welcoming the Aliens that landed there some centuries ago...

The Aliens have landed

The same enigma is the figure above. This "tree" is a huge design on a hillside somewhere on an island just outside the Paracas Bay, you encounter it on your way to the national wildlife reserve of Paracas: the Ballestas Island where you can have a real life national geographic experience, some say: the Aliens made it, others claim it's a navigation tool for Pirates that came along the shore these early wild days. Whatever it is...it's fascinating...

10:27 Posted by Jeronimo in peru | Permalink | Comments (1) | Tags: peru, nasca, pampa, aliens, the astronaut | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

1 2 Next