11/29/2010

SVRG vs GGGRG - 1st international bout

Zaterdagochtend was het dan zover. Om 6u05 snelwandelde ik richting het viaduct van de E17 in Gentbrugge om een heel legioen van rollerderbysupporters te vergezellen op de bus naar Stuttgart. De Stuttgart Valley Roller Girls die de eerste rollerderby league in Europa hebben opgericht, zouden onze tegenstanders worden op onze eerste internationale bout. Wij, dan zijn de Gent Go-go Roller Girls. Sinds begin oktober ben ik daar referee en op de Stuttgart Bout ben ik een NSO (Non Skating Official) en heb als taak "penalty box attendant", dat wil zeggen dat ik met drie timers de straftijden time van de spelers van Stuttgart die een minuut of meer straftijd op penalty box bank moeten uitzitten.
In de pers waren we afgelopen week te horen geweest op studio brussel, en te zien op AVS. Blijkbaar was er ook een mooie reportage in de Standaard dit weekend. Ons promoteamdoet haar werk!

Na een vlotte doorgang door het Duitse verkeer werden we afgezet ergens in een prachtige locatie niet van het de Mercedes & Daimler headquarters. Een pracht van een gebouw met een heuse sporthal op de tweede verdieping en met een prachtige vloer, aldus the girls die de vloer testten om te zien welk soort wielen ze onder hun quads moesten schroeven.
Als official deelde ik een kleedkamer met de Refs en aangezien ons groepje beduidend kleiner was dan de meute spelers die al de hele dag uitzinnig liepen van opwinding, was het daar gelukkig iets rustiger. Een vuurdoop voor Harakyra en Val Killer. Maar die klassedames deden dat heel goed, net als Herr. O, onze headref die nu jamref speelde..
Alle pluimen gaan echter naar onze dames op de track en de benchcoaches die de line-ups hadden uitgedokterd en die aanpasten naar gelang de loop van het spel.

We wisten niet goed wat te verwachten, maar onze dames stegen boven de verwachtingen uit. We vreesden dat ze van het veld zouden gespeeld worden, we vreesden van alles. Maar onze girlz lieten zich niet doen. In tegendeel. Ze domineerden de hele wedstrijd. Het rookieteam van Stuttgart had een zware brok aan Olga Volt, die haar jammercapaciteiten niet alleen demonstreerde maar ook verzilverde met een enorme score in een jam. Onze blockers maakten schitterende "walls" waar de Stuttgart-jammer zich te pletter op schaatste.
We stonden period 1 heel alng aan de leiding, maar tegen de rust werd het helaas toch 31-31.
Hoe spannend kon het zijn om aan period twee te beginnen?

Na een paar knappe jams pakten we opnieuw de leiding en bleven we heel lang op 67 punten staan.
Tot die laatste 5 minuten. Onze spelers werden ten onrechte meermaals van het veld gestuurd. Ik vond de Duitse refs nogal partijdig. We stapelden ook de strategische fouten op waardoor we opeens met spelers te weinig op de track stonden.
Stuttgart begon hun tegenoffensief op dat moment door hun All-Stars in te schakelen op knelposities. Niet helemaal fair en ze overrompelden onze ploeg totaal. Vooral de laatste jam weet ik amper wat er gebeurde. Maar we werden verpletterd. Volgens mij hadden we maar één blocker op de track en de rest zat in de box of was om een andere reden niet in positie. Eindscore: 67-79 voor Stuttgart.
Maar na de eerste ontgoocheling, kon het feest toch losbarsten. We mogen immers heel trots zijn op onszelf. we hebben getoond wat we in onze mars hebben. Dat we een team zijn. Dat we strategie kunnen en dat de tegenstanders ons niet moet onderschatten.

Onze bende splitste zich na het zweet te hebben afgedroogd. Wij gingen naar de hostel om onze bagage af te zetten en iets te gaan eten. Een verbazend smakelijke pizza niet ver van onze hostel en daarna met de tram/metro naar de afterparty.
Nogal een rokerig gedoe daar in dat kaffee, maar wat een ambiance in de keet. Ik bekeek het rustig met een grote coca in de hand. Net voor ik met mijn roommates wegging, raakte ik gelukkig nog aan de praat met een Antwerpse Rollergirl die ik eigenlijk al jaren zo wat volg via het internet, maar nog nooit in het echt had gezien. Daarvoor moet je in een kaffee in Stuttgart zitten blijkbaar.
De next morning was the long way home er wel wat teveel aan, maar voor zo'n prachtig weekend heb ik dat er zeker voor over.
What's up next? check our public facebookpage.


14:01 Posted by Jeronimo | Permalink | Comments (0) | Tags: gggrg, stuttgart valley roller girlz, gent go-go rolelr girls, bout | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

The comments are closed.