12/18/2010

Nikon D7000 - indoor test

Korneeltje geeuwt

Terwijl ik aan het denken ben wat ik nog eens zou kunne nbloggen, schiet me te binnen dat ik nog niet geblogd heb over mijn nieuwste aanwinst. U moet namelijk weten dat mijn draaiknop met 'P' 'S' 'A' en andere functiemogelijkheden op mijn nikon D70 niet meer zo goed functioneert. Alsof er lijm inzit. In plaats van te klikken, draait hij slechts moeizaam, hij lijkt vast te zitten. Ik was al een heel tijd aan het denken aan een nieuwe camera. Omdat ik altijd in lowlight fotografeer: schemerlicht binnenshuis dan wel concerten, hecht ik belang aan goeie iso-prestaties. De D700 is een fullframe: heel duur en ik heb nieuwe lenzen nodig dan. Kostplaatje: al snel 5000 euro. Mijn reisbudget zou er zo aangaan. De D300S: beste op de markt qua semi-professioneel toestel. Tot ik las over de nieuwe D7000. Het zie me niet veel. De instapmodellen als D3000 en D5000 zijn brol. Tot ik las dat de D7000 als opvolger van de D90 geldt en nieuwere technologie heeft als deal enkele jaren op de markt zijnde D300s. Ik las enkele reviews. Zag ook dat de movie-mode stukken geoptimaliseerd was, dat er meer pixels zijn (maar ik hecht echt geen belang aan aantal: momenteel heb ik er 6 miljoen op mijn D70 en die presteert nog steeds uitstekend, zelfs op grote vergrotingen), en een nieuwe sensor die die nieuwe technieken combineert zodat de noise echt wel onderdrukt blijft. Tot 3200 is de schaduwnoise zelfs minimaal en valt de korrel vrij goed mee. Op 6400 zou je niet moeten fotograferen, maar zelfs dit laat de D7000 toe zonder al te veel kwaliteitsverlies. Al zie je hier wel meer korrel optreden. Aangezien de D7000 qua prijs echt eerder aansluit van de D90 dan bij de D300s (al zijn ze momenteel ongeveer gelijk van prijs) koos ik dan ook meteen voor de D7000, twee nieuwe batterijen EN-EL15 en een nieuwe fastlader en helaas kan ik mijn compactflash geheugenkaarten ook niet meer gebruiken. SCHD is het geworden 16 gig. 2 sleuven heb ik. Momenteel nog geen raw want mijn software kan die D7000 nog niet aan. Maar ook op JPG bereik ik mooi resultaat.
Circus Pepino


Ik moet ook iets doen aan mijn sociaal leven. Behalve mijn hobbies kom ik gelijk niet veel meer buiten. Chance dat ik toen ik mijn D7000 ging halen (op en naar van Gent naar Turnhout en van Turnhout naar Kortrijk) nog opgebeld werd door mijn maten, die ik al een tijdje niet meer had gezien met de mededeling dat ze in Antwerpen het mooie weer aan het maken waren. Bin twee seconden getwijfeld en na het eten nog van Kortrijk terug naar Antwerpen gesjeesd waar het best wel gezellig was in café pallieter en daarna elders en nog eens elders.
Lekker ontbijten in een ontbijthuisje: spek met eieren en brood en hup terug naar Kortrijk.
Dat allemaal omdat wegens de sneeuw in Duitsland, onze deelname aan de rollerderby championships in Berlijn niet meer doorging. Het plotse gat heb ik mooi weten in te vullen.
Dit weekend wordt rustiger. Films, films en nog eens films begeleid door de nodige sneukelpartijen dat spreekt.
Stad Gent ligt vol sneeuw. Ik ben een groot uur gaan wandelen. Mocht ik bij mijn ouders geweest zijn, ik was in de velden gaan wandelen in dat prachtige sneeuwoverdekte landschap. Hoh en nog steeds ben ik op zoek naar geschikte reisjes.
Finisterra

21:28 Posted by Jeronimo in foto | Permalink | Comments (2) | Tags: nikon, d7000 | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

Comments

Proficiat met je nieuwe aankoop! Ik ben er zeker van dat je er veel plezier aan gaat beleven.

Posted by: Aisling | 12/18/2010

Het is niet eenvoudig! De D70 is niet piep meer, maar zeker nog een toestel dat voldoet. Zelf kijk ik er niet naar uit om te upgraden qua apparatuur; the sky is the limit en voor je het weet zit je in een maalstroom van kosten gezien er weer vanalles moet ge-updated worden. Ik kijk uit naar de eerste resultaten en je eigen commentaar op deze evolutie. Succes ermee en tot blogs!

Posted by: Tarkus | 12/23/2010

The comments are closed.