05/24/2011

Allo? Ello?

Water kidchildren


Ja, dit is een beetje een goed nieuwsshow. Nee, het is niet wat je denkt. Zo positief in het leven sta ik nog steeds niet. Maar ik heb de richting toch wel een beetje kunnen sturen. Voor iedereen die ook vindt dat hij teveel betaalt voor essentiële diensten, is dit misschien een voorbeeld inzake uw gsmfactuur.
Ik zat bij base en heb daar sinds mijn eerste gsm geen nare ervaringen mee, uitgezonderd buitensporige facturen ingevolge een teveel aan belminuten na een diefstal in Costa Rica. Die ik toen niet betwist heb, idioot die ik was.
Maar goed opeens botste ik via via op Ello Mobile. Weer zo'n typische operator dacht ik zoals aldi talk of jim mobile of mobile vikings en dergelijke, zogenaamd goedkoop, trendy en voor de jeugd en vooral voor big spenders.
Minder was waar. Onlangs kwam ik Ello Mobile weer tegen. Door kennissen van me. Ik begon meer te lezen over dat project. Ello Mobile keert zijn winst uit aan goede doelen. Goede doelen die je zelf kunt kiezen. Net iets anders dan bij de federale verzekeringen die hun winst ook met u delen. Een commercieel verkoopspraatje. Waarschijnlijk wel, maar niettemin doen ze dat goed. En je kan zelf kiezen tussen acht doelen. En ze staan los van om het even welke NGO. Wat ik een belangrijk voordeel vind. Veel ngo's vind ik namelijk even kortzichtig en fundamentalistisch in hun doen en laten, als het onrecht dat ze trachten te verhelpen.

Ik registreerde me na grasduinen door wat precies er achter Ello zat, een reclamebureau natuurlijk, en een vennootschap met transparante communicatie over hun financiën. zo vind je de wettelijk te publiceren jaarrekening en dergelijke en het bedrag dat ze uitkeren aan goede doelen. Ik vond het bedrag toch redelijk genoeg om erin te geloven. En meteen smeet ik er vier goeie doelen tegenaan. Mobiele schooltjes zag ik al eerder in Zuid-Amerika en dat werkt daar heel goed, Regenwouden vind ik ook wel tof net zoals duurzame toegang tot hygiëne en water ( de bruine strepen op onze wc's op 't werk indachtig) en verder ook dicht bij huis wil ik helpen bij het uit hun isolement halen van zieke kindertjes.
Voila zo sus ik zoals elke moderne mens mijn geweten en het feit dat ik tegen eco-auto's ben omdat die banden, zogenaamde "energysavers" keihard rijden, teveel lawaai maken en de wegligging er niet op verbeteren en je met veel te kleine motoren moet rijden waardoor je ook aan comfort inboet en het feit dat ik nu altijd de fiets pak in stad om diesel te besparen. Ik, een groene jongen, als het me uitkomt ja, maar ik meen het dan ook wel.

Ik vind Ello Mobile een enorm tof initiatief. Zou digitale tv en internet binnenkort ook de moeite zijn om te betalen, zonder dat je het gevoel hebt afgezet te worden aan allerlei activeringskosten en dergelijke?
Bij Ello Mobile gaat alles via de site, je krijgt je sim-kaart via de post en kunt je nummer behouden. Je betaalt een eenmalige activeringskost van 12 euro (valt nog goed mee).

Ik was er niet zeker van of ik zomaar bij Base weg kon. Twee keer bellen leverde een verschillend antwoord op en de algemene voorwaarden spreken van aangetekende opzeg van 1 maand.
Ello Mobile regelde de overzet, en toen mijn gsm mij waarschuwde dat mijn base-sim inactief was geworden, stak ik de Ello Simkaart erin. Na wat proberen bedacht ik dat de pincode standaard altijd een bepaald cijfer is voor elke pin dan ook. Dat lukt wel. oef! meteen pincode veranderd en ik kon bellen met Ello Mobile.
Base liet weten dat ik zonder probleem overgestapt was. Die aangetekende brief die ik verstuurde was dus effectief niet nodig. Soit. Met die horrorverhalen over opzeggingsvergoedingen weet je nooit.
Bij deze: kies uw tariefplan uit en geef je geld aan een goed doel.


13:50 Posted by Jeronimo in Actualiteit | Permalink | Comments (0) | Tags: base, mobiel, elle mobile | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

05/18/2011

One of the Few Things

that make me happy.

PepijntjeKorneeltje


- verder zijn er tal van teleurstellende feiten die leiden tot degeneratieve dehumanisatie.
- maar zijn er ook tal van dingen die leiden tot het "ik ben het waard"-gevoel
- ook al omdat aanvaard worden zoals je bent, nu eenmaal blijkbaar niet evident is
- slaaptekort leidt tot chronische vermoeidheid
- chronisch plezier is daarentegen verslavend en 's avonds heb ik dan ook de neiging, ik bijt wel op mijn tanden morgen, te denken. Tot die volgende dag dan, waar ik me voorneem toch eens niet te blijven plakken op café.
- een café sluiten is al heel lang geleden.
- hoe meer sport, hoe meer ik er tegenaan wil
- afreageren moet ik mij ganse dagen.
- is het nog zinvol je ganse dagen dood te ergeren?
- is het gras groener aan de overkant
- of zoals iemand het deze middag in de zonovergoten Botanique verwoordde: het lijkt alsof iedereen op een kruispunt in zijn leven staat. Mijn antwoord was gelet op de donderwolken uit de dimensions of the blackest dark dat het constant oranje pinkert en aveelal op rood springt en da tik eigenlijk nog maar zelden groen heb gezien.
- mensen die mij gemeend sympathiek en vriendelijk verder helpen, zorgen dat ik mij ook een stuk klantvriendelijker op stel
- ik eindelijk ben overgestapt naar een nieuwe gsm-operato Ello Mobile: ik kies mijn eigen projecten. Ik heb alvast gekozen van de mobiele school in Zuid-Amerika, duurzame toegang tot water en hygiëne, het regenwoud in Sumatra en het doorbreken van het isolement van zieke kinderen, om toch ook een westers project te hebben.
Ik botste daar heel toevallig op en dacht, ik steun liever projecten dan da tik de zakken vul van aandeelhouders en bedrijven die veel te veel vragen voor een basisdienstverlening. Ik kijk al uit naar mijn simkaart.
CERPI

- nee, ik heb geen reisplannen, ik ben ieder weekend wel weg en iedere dag heb ik iets te doen, ik ga wel op reis als ik me verveel of als je mij een duidelijk mooi voorstel doet.
- en bij deze is mijn voornemen om deze blog te laten voor wat het was ook al eventjes weer uitgesteld.14:30 Posted by Jeronimo in Algemeen | Permalink | Comments (0) | Tags: ello mobile | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

05/09/2011

STAM - Erfgoeddag (1 mei 2011) - Kroniek van een afterpartyzondag

Zoals eerder gepubliceerd op gentblogt.

Dat er enorm veel te doen is in Gent staat buiten kijf. Een mens zou al niet meer weten wanneer hij nog eens op zijn gemak gezeten heeft, de uren in het kleinste kamerke niet meegeteld, hoewel overlaatst was dat plaagske eerder een ongemak te noemen. Niettemin, het gat in mijn geheugen werd deskundig ingevuld toen ik de zoveelste sms bekeek waarheen ik door had geslapen deze ochtend. U moet weten, even over en weer rijden naar Parijs, verzamelen in de Bar De Vriendschap op de Vlasmarkt en daarna versluizen naar het altijd drukke en overvolle flirterige Charlatan, de Video en uiteindelijk wat met de leden zwaaien op de maffe electro in de Roerkuip, laat zijn sporen na bij ondergetekende. Zelfs het feestelijk klokkengelui heb ik gemist, bedacht ik toen ik een tweet zag dat die klokken wegens gebrek aan katholieken in Gent beter zouden worden afgeschaft.

STAM - erfgoeddagSTAM - erfgoeddag


Erfgoeddag was het, en ik had afgesproken om naar het STAM te gaan. En mijn afspraakje zou iets later zijn. Geen probleem, dat gaf me nog wat respijt om de rest van mijn vers gezette koffie door mijn keelgat te gieten, mij wat op te zetten om niet uit de toon te vallen bij mijn exquisiete gezellin en met mijn velo langs de ring te razen tot aan de prachtige Bijlokesite.

STAM - erfgoeddagSTAM - erfgoeddagSTAM - erfgoeddag


Gratis toegang vandaag en bovendien konden we voor het laatst de tijdelijke expositie Belichte stad meemaken over iets met licht en donker in de stad, aldus de bevallige dame in het blauwe strakke jurkje. In gedachten zag ik haar al voor mijn lens op de catwalk van een paar dagen eerder flaneren. Evenwel verlegde ik mijn aandacht snel naar de te volgen route, de interessante architectuur van het STAM en mijn gezellin. Nadat we onze schoenbeschermers hadden aangetrokken kwamen we meteen bij de grote luchtfotoplattegrond van de stad Gent. Het was even zoeken om precies te weten in welke straat we nu effectief woonden en of ons huis en dito appartement op de foto stonden. Knap concept.

STAM - erfgoeddagSTAM - erfgoeddag


De zaal daarna vlogen we meteen de middeleeuwen in en leerden we over de stad Gent ten tijde van Karel V. Ik vind het prachtig die oude boeken te zien, die gebeeldhouwde bouwstenen, en de geschiedenis van gilden allerhande. Oorkondes, Vredes, proclamaten en zegels der adel. Fascinerend allemaal. De interactieve moderne technologie die je bijvoorbeeld meer leert over een bepaald schilderij of een oude kaart is al even boeiend.

De tijdelijke tentoonstelling over licht in de stad stelde wat teleur, de fotografie die er werd uitgestald vond ik niet indrukwekkend.

STAM - erfgoeddagSTAM - erfgoeddag


Na wat dolen waren we toe aan een drankje in het Stamcafé dat een beroep had gedaan op uitzendcatering, we passeerden de bakfietspropaganda en de soepstand die al leeg was, ondanks het 'voorgerechtenuur' en wandelden langs het water tot in hartje Gent om in restaurant Mystic in de Hoogpoort te genieten van een redelijk geprijsde pizza sicilienne respectievelijk een spaghetti carbonara die ons door attente obers werden voorgeschoteld. Of we zeker waren dat we buiten wilden zitten, ondanks de wind en of het allemaal in orde was en echt niet te koud buiten?
Binnen kropen we wel in de Pink Flamingo's, waar een oud gentblogtposselid even binnenwaaide en al snel weer in de donker wordende steegjes verdween, waarop wij een paar theetjes en frisdranken later ook op onze stappen terugkeerden. Ik wandelde haar naar haar auto ergens aan de kazerne en samen besloten we dat Gent toch echt wel wat te bieden heeft en dat het mocht wachten met regenen tot ik thuis was.

STAM - erfgoeddagSTAM - erfgoeddag

22:46 Posted by Jeronimo in cultuur | Permalink | Comments (0) | Tags: stam, museum, gent, erfgoeddag, 1 mei, ghent, belgië | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

05/02/2011

Lovely Mariquita - Cindy Iwens - fashionshow culture club

(zoals gepubliceerd op gentblogt)

Vrijdagavond was de Culture Club het schouwtoneel voor de voorstelling van de handmade collectie van de Gentse ontwerpster Cindy Iwens: "Lovey Mariquita".

In een mooi klank- en lichtspel werd de prachtige collectie voorgesteld door een enthousiaste elegante groep meisjes. Persoonlijk vind ik deze hippe fashion speels, sexy, elegant en lekker retro tegelijk zonder in overdreven trendyness te vervallen. Eenvoudig op het eerste gezicht en makkelijk te dragen, al vonden de dames in mijn gezelschap dat het toch maar voor een bepaald soort slank figuur gemaakt was.

Oordeelt u zelf...

Lovely MariquitaLovely MariquitaLovely Mariquita
Lovely MariquitaLovely MariquitaLovely Mariquita
Lovely MariquitaLovely MariquitaLovely Mariquita
Lovely MariquitaLovely MariquitaLovely Mariquita

17:41 Posted by Jeronimo in mode | Permalink | Comments (0) | Tags: lovely mariquita, cindy iwens, culture club, gent, ghent, mode | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg