10/25/2011

Marokko - Rabat

RabatRabat

Ge weet het of het weet het niet, maar begin oktober zette ik mijn eerste voeten op het Afrikaanse continent ooit. Evenwel voorzichtige stappen en ik verkende dus vooral in groep samen met een reisgenote het prachtige Noord-Afrikaanse Marokko, dat sinds hun nieuwe koning sinds een decennium ofzo een echte bloei kent op alle vlak, en dat konden onze plaatselijke gidsen blijkbaar niet genoeg benadrukken, hoe multicultureel en hoe vooruitstrevend ze wel waren (bv vrouwenquota in het parlement). Het moet gezegd, de steden zijn heel proper en mooi en de wegeninfrastructuur is er gelijk in andere recent ontwikkelde landen zoals Portugal en Spanje, met andere woorden het kleinste weggetje ligt er in een tien keer betere staat bij dan de weggezakte onberijdbare wegen buiten mijn dorp.
RabatHassan Mosque

Van Casablanca zagen we niets behalve de luchthaven en heel opdringende jongeren die geld eisten zonder iets te doen bij onze bagage. Als we al hoopten om onze vooroordelen weg te werken, was dit geen goed begin. Maar de vooroordelen verdwenen wel. Ondanks de hardnekkigheid van de verkopers op de meeste markten, vond ik hen niet vervelender en eigenlijk zelfs aangenamer dan in alle andere continenten waar ik al geweest ben, en geef toe, onze marktkramers kennen ook wat van arrogantie niet?
Mohammed V MausoleumRabatRabat

We kwamen in een groot hotel in Rabat toe na een lange tocht doorheen het pikdonkere landschap met een tussenstop om avond te eten. Dat was een echte ervaring. De rundskarkassen hingen buiten aan de hak en er stond een ferm rokende barbecue , daar kregen we onze eerste maaltijd, ogenschijnlijk langs de straat ergens in nowhere. Maar het was een van de beste maaltijden van de reis zou blijken. Heerlijk slaatje en mijn vers geperst fruitsap was geen halve appelsien zoals hier, maar een ware halve liter!!!!! Ik vroeg ook frietjes ook dat was een vrij royale portie.
Kasbah de OudaïasRabat - riversideview

Ik had een kamer met twee dubbele bedden voor mij alleen ter beschikking, het voordeel om als enige single man mee te zijn. De volgende dag aan het ontbijt viel het ontbijt wat tegen, enkel brood boter en confituur. Soit, allemaal weer ons busje in een tour door rabat per bus.
Sinds kort is het koninklijk paleis benaderbaar tot op enkele meters, in een enclave waar mensen niet alleen werken maar ook wonen. Bloedheet en niet teveel andere toeristen die in mijn beeld komen lopen. Zo moet het. Hier konden we nog veel foto's trekken van de wachters. Verder zijn de Marokkanen ook kinderen absoluut niet happig om gefotografeerd te worden. Dat heeft me niet gehinderd om toch overzichtsfoto's te nemen van de couleur local.
Rabat - KasbahMeknes - ruins of royal palace

Een van de Mooiste moskeeën en grootste sinds de geschiedenis van de islam staat daar bij het mausoleum van Hassan de zoveelste, het kan evengoed de eerste zijn.
Daarna ging het richting de Kasbah, een lemen versterking met wat dolen in de kleurrijke straatjes en thee met zicht op de rivrier en de monding van de zee.

16:26 Posted by Jeronimo in travel | Permalink | Comments (0) | Tags: marokko, rabat, travel, reis, trip | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

The comments are closed.