09/19/2014

Luka Bloom - Boombalfestival

Zoals verschenen op Gentblogt

boombalfestival

Het Boombalfestival in Lovendegem is al jaren het gezelligste familiefestival bij uitstek in de omgeving van Gent en misschien zelfs ver daarbuiten. Al jaren op rij is Gentblogt er van de partij. Als fotograaf is het er altijd leuk om vrolijke plaatjes te schieten en te genieten van de relaxte vriendschappelijke sfeer. Persoonlijk vind ik de catering aan democratische prijzen altijd zeer geslaagd. Iets wat zeldzaam geworden is in het festivallandschap. Jammer dat de zomer niet altijd meewerkt. Bitterkoud werd het 's avonds. Bovendien waagde het Boombalfestival zich aan een nieuwe opstelling. Dit keer met het hoofdpodium in open lucht. Als de weergoden ons maar goed gezind waren!
De zaterdag bleef het alvast droog en de zon deed zelfs meer dan deugd. Ik kuierde er op mijn gemak wat rond. Heel veel volk was er nog niet. De danstenten waren slechts halfvol, bijna niemand zat in de eettent, maar er was wel belangstelling voor de initiatie buikdans.

2014-08-23 17.25.18-2

Tijd om wat plaatjes te schieten. "Error" zei mijn camera. Na wat vloeken en alle knoppen gecontroleerd te hebben opende ik de sleuf en ja hoor. Geheugenkaart zat nog in mijn pc. Een zoveelste verstrooidheid die dag.
Gelukkig is er de smartphone. En om eens tegen mijn winkel te spreken. Sfeer kan je nooit zo goed vastleggen op foto als in het echt. Zeker het optreden niet van Luka Bloom. Magisch vond ik het, maar daarover later meer.

2014-08-23 17.54.25-3

Terwijl de danstenten op op dat moment nogal eentonige doedelzakmuziek even eentonig stonden te wiegen, bracht Tin Soldier in the Underwoods er de sfeer in. Ik kende de groep niet, maar wat ze brachten kon ik echt smaken. Enthousiast, muzikaal en vocaal erg geschoold en variatie. Van bluegrassachtige songs die doen denken aan de wel bekende gebroken circle-band tot Franse chanson van de bovenste plank uit de jaren stillekes. De frontvrouw overtuigde. Alleen jammer dat de belangstelling voor deze groep niet erg groot was.

2014-08-23 19.13.51-4
De volgende groep vond ik erg saai. Een frontman die teveel sprak en dan nog vol met flauwe moppen. Afvoeren die handel.
Een ijsje en een frietje en een tussenstop om extra trui en dekentje te gaan halen later, zaten we goed ingeduffeld voor het podium te wachten op de Ierse bard Luka Bloom. Ik kan de naam al sinds de jaren negentig. Ik denk dat ik nog maar zelden een song gehoord heb, laat staan dat ik een titel van een song kan opnoemen.
Toch keek ik uit naar dit optreden, net zoals zoveel anderen, en vooral een iets ouder publiek vormde een mooie welkomst voor de zanger.

2014-08-23 20.34.05-5

In witte korte hemdsmouwen, met een groot boeket bloemen achter hem en met een boel gitaren verscheen Luka Bloom op het podium. Hij verwelkomde ons en had mij meteen mee. Al schoot even de gedachte in mij binnen dat een akoestisch concert misschien niet ideaal zou zijn. Ik was verkeerd.
Hij had me mee na enkele songs, waarvan ik de teksten praktisch voor 100% kon mee volgen, ik liet me meedeinen op zijn music from the heart. Warme melancholie. Warmte die we erg goed konden gebruiken aangezien het toch ferm aan het afkoelen was. Luka Bloom wou vooral zijn gitaren warm houden. Hij zong zelfs een verzoeknummer dat hem twee weken ervoor was gemaild. Hij verwonderde zich er oprecht over hoe tof dit festival was en dankte Klesie en zijn vrouw met mooie woorden en een even mooie song.
Naarmate het concert vorderde vorderde ook zijn gitaarspel. Hij was in zijn element en het publiek voor het podium speelde zonder problemen voor begeleidend koor. Prachtig.
Op het einde bleek hij de bos bloemen aan een bekende van me gegeven te hebben, zo las ik later op facebook.

2014-08-23 20.34.49-6

Dit was een echt geslaagde kennismaking met Luka Bloom. En de weergoden ja. Die waren ons genadig. Luttele minuten nadat de laatste noten uitgestorven waren, kletste er een plensbui neer aangekondigd door een felle bliksemschicht en duister gerommel. De gezellige vuurtjes die ondertussen waren aangestoken bleven weerstand bieden. Ja Luka, hij gloeide nog lang na.

2014-08-23 22.00.34-7

10:20 Posted by Jeronimo in Muziek | Permalink | Comments (1) | Tags: boombal boombalfestival lovendegem "luka bloom" music live conce | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg

09/18/2014

London Baby!

Een weekendje London. Voorspoed bij naspoed. Een Festival in een godverlaten gat dat via Kickstarter een fiasco werd en dus bij gebrek aan funds geannuleerd. So far for Alt-fest. Hotel geannulleerd. Kostenloos. Tickets: die zien we nooit meer terug ;-) al werd de procedure ingezet en was de informatie het refunden van de tickets zowat de enige professionele email die we kregen. Zo professioneel dat het bijna moest lijken alsof het nooit ging gebeuren en ons even te paaien zodat ze wat ademruimte kregen tijdens de tsunami van verontwaardigde reacties.
Anyway, move over world.

Met 5 oude gothic richting London dan maar. In een opel vectra break. Lekker comfortabel. Mijn auto werd geannulleerd en aangezien de annulatieverzekering van VAB niet geldt voor de annulatie van events, maar enkel bij werk- familie- en gezondheidsgerelateerde redenen ben ik dit geld ook kwijt. Wel mooi van Eurostar / Eurotunnel om me te wijzen op de mogelijkheid van refund indien mijn annulatieverzekering van toepassing was. Bij deze VAB, ik verleng mijn annulatieverzekering niet omdat ze niet dekt waarvoor ik ze neem. Had ik moeten weten waarschijnlijk op voorhand. Aangezien niemand mij kan uitleggen waarom de verzekering van de CM ook niet voldoet als reisbijstand, zal ik ook deze niet meer verlengen.

Dat dat goed werkt die Eurotunnel. Ze herkennen je auto al als je je aanmeldt aan de automtische check-in. Beetje later stonden we op onvaste eilandbodem richtgn London Newham. Newham de wijk waar ik geen oog dicht deed toen we verleden jaar met de Gent GO-Go Roller Girls in het ermbarmelijke Globetrotter's Inn verbleven. Letterlijk, zonder overdrijven de hele nacht door om de paar minuten helse sirenes. Enkel glas. Stalen niet zo stevige krakkemikkige stapelbedden enzo meer. Dat we de wedstrijd verloren de dag erop zal misschien ook een beetje aan de verloren nachtrust hebben gelegen. Om maar te zeggen dat ik mijn hart vasthield. Maar het hotel bij de Paki's. Een hele paki-wijk daar zaten we, viel heel goed mee! Chance!
Ferm gejost aan de Oystercard! je neemt veel beter een travelcard met meerritten. We hadden door vergissingen af en toe de maximumfare aan on sbeen en door spporlijnonderbrekingen moesten we terugkeren en ook die ritten werden dus aangerekend terwijl ze ons niet op onze bestemming brachten. met een travelcard reis je zoveel je wilt: verkeerde lijn en rit kost je dus 'niets'.Anyway: het openbaar vervoer in London is duur. Aan de oystercard heb ik persoonlijk ruim 40 pond verloren, door vergissingen. Eigen schuld dikke bult, kan je zeggen want het is maar in badgen en weer uitbadgen. I know.
check it out yourself.

Tijd voor foto's. De helft staat op facebook. ha!


The Beauty of Gemina, live in London, acoustic set. fantastic!! jsut fantastic. I loved the SOS festival. Great venue, great gigs!


First sight in London city as we arrived from the Newham underground, trainstation and so on. The Tower. Gret place to wander around because you have every big monument there. Don't mind al the Tourists. Cross the London Bridge to the Shard. Wander around in the business neighbourhood. Al pubs are loaded with yuppies having drinks after work.just when we sheltered for the shower. I could get this shot.Camden. My frineds stayed there all day long. a sunny day! yes yes! I went by Foot throug all of London. Do this only when you can walk fast and have some endurance training. I Went from Camden to Regent's park. Wandered around took the business high society neighbourhoods to Hyde Park, along Baker Street, Oxford street with the Primark and stuff, the War Monuments and so on. Yes you can spot pimped Royc Rolls from the Arabic Oil states. They jsut fly those big cars over to driev in traffic jams in London. yes some do 'ave it.Regent's Park - a haven of tranquillity in the big city. You can spot green parrot's in the trees and squirrels. In the ponds yuo can spot a lot of wildlife :-)
Hyde park, check it out yourself. You can walk for hours there.


fragment of the Princess Diana Memorial Fountain. this is not how it looks :-) search for it yourself and be stunned by what a great concept it is!


Like I said: discover the chique neighboorhouds along Hyde Park with the embassies and so on.i always pop in into some church to snap the interior.


10:16 Posted by Jeronimo in travel | Permalink | Comments (1) | Tags: annulatieverzekering vab londen lodnon trip city guide the egg ' | |  Facebook | | | Pin it! | |  del.icio.us | Digg! Digg